GIDANI KORU SOFRANA SAHİP ÇIK!

GIDANI KORU SOFRANA SAHİP ÇIK!

31.03.2021 776

          Bakanlığımız son yıllarda, gıda güvenliğinin sağlanması ile birlikte, gıda güvenliğinin sağlanmasına katkı sağlayan gıda kayıpları ve israfı ile mücadele konusunu gündemine almış, gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde birçok çalışma ve proje yürütmüştür.

          Bu doğrultuda, "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" Kampanyasının ulusal lansmanı, 20 Mayıs 2020 tarihinde Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ tarafından, Kampanya çalışmalarının da temelini oluşturan "Türkiye'nin Gıda Kayıpları ve İsrafının Önlenmesi, Azaltılması ve Yönetimine İlişkin Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı" ile birlikte kamuoyuna duyurularak yapılmıştır. Kampanya ile ilgili detaylı bilgiye adresinden https://gidanikoru.com/ ulaşılması mümkündür.

          Bununla birlikte, Bakanlığımız "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" Kampanyası dahilinde, gıda kayıpları ve israfıyla mücadelede farkındalık düzeyinin artırılması ve dünyada en çok imza toplanan çevrimiçi kampanya olmak üzere Sen de Söz Ver Rekor Gelsin! adıyla yeni bir kampanya başlatmıştır. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye www.sofranasahipcik.com adresinden ulaşılmasımümkündür.

 

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Bilgilendirme Yazısı için TIKLAYINIZ!

Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık İletişim Araç Kiti Bilgilenirme  Yazısı için TIKLAYINIZ!